Enggan Memakai "BRA", Pembantu Restoran Bengang Dirinya Pecat Tanpa Sebab!


Seorang pembantu restoran yang selamba telah mendakwa bahawa dirinya dipecat selepas bekerja di restoran tersebut tanpa memakai pakaian dalam dan selepas itu dia mendakwa telah 'dilecehkan secara seksual' oleh majikan dan warga media sosial.

Kate Hannah, 22, menceritakan kisahnya dalam keadaan marah di Facebook, disertai sekali dengan gambar baju tengkuk kelabu kelabu, yang dikatakannya dianggap tidak boleh diterima oleh bosnya.

Dia berkata bahawa dia memakai t-shirt Bird and Beer di Beverley, East Yorkshire, selepas adik lelakinya dikatakan membuat kenyataan yang tidak wajar kepadanya di dalam laman sosial.

Rata-rata pengguna laman sosial marah kepadanya dan ada yang menghina tindakkannya itu

Terdapat juga niat untuknya mengambil tindakan undang-undang selepas dia berkongsi kisahnya di media sosial lalu teruk di kutuk.

Dia berkata di Facebook: 'Jadi saya baru pulang setelah dipecat dari pekerjaan saya, kerana enggan memakai bra.

Kemarin ada sebuah kenyataan seksual yang tidak sesuai telah dibuat kepada saya, oleh saudara pengurus saya, dan di hadapannya. Saya berasa tidak selesa, membantah dan mengejutkan bahawa ini telah berlaku.

"Sayangnya dia nampak sesuai untuk menangani keadaan itu dengan memberitahu saya bahawa saya tidak dibenarkan bekerja pada masa akan datang kecuali saya memakai bra. Ini dikatakan kepada saya di hadapan tiga orang kakitangan dan pelanggan yang lain.


'Meninggalkan expressi terhadap diri saya dalam keadaan begitu menyebabkan diri saya berasa malu dan benar-benar terkejut bahawa sesuatu yang tidak betul telah ditujukan kepada saya bahawa saya telah dilecehkan secara seksual di tempat kerja. Dia memanggil saya bodoh,

Ada juga dari Kebanyakan pengguna media sosial bersetuju bahawa dia telah diperlakukan dengan tidak adil, dengan seorang yang mencadangkan sebuah 'protes kurang ajar dilakukan'

Satu lagi Kate menambah: 'Saya akan mendapatkan nasihat undang-undang, ini benar-benar mengerikan kepada saya'.


Walau bagaimanapun, yang lain berpihak kepada majikannya, menunjukkan bahawa berpakaian seragam adalah bahagian standard kerja yang harus di ikuti. kakishare

Post a comment

0 Comments